Anmäl dig till VFKKs skridskoskola HT 2024 här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VFKK - Västra Frölunda Konståkningsklubb
- en av Sveriges större klubbar inom konståkning

Att tänka på som förälder

Måste man hjälpa till i föreningen och varför?

 

VFKK är en ideell förening vars verksamhet bygger på ett obligatoriskt föräldraengagemang detta,  tillsammans med träningsavgiften, är en
förutsättning för deltagande i föreningens verksamhet.

 

Utan föräldrar har vi ingen förening. Som förälder till åkare i konståkningsskola eller tävlingsgrupp är det obligatoriskt att vara delaktig i föreningens arbete genom att hjälpa till vid våravslutning och andra evenemang och tävlingar som föreningen ordnar med, samt föreningens caféverksamhet.

 

En förälder per åkare/myndiga åkare förväntas ingå i en av klubbens arbetsgrupper (t.ex. kafé, försäljning, sponsor, förråd och show, tävling och arrangemang). Detta val görs i samband med anmälan till säsongen. Ingår man i en arbetsgrupp med mindre sysslor så kan man också få hjälpa till att bemanna tex skridskoskolans entré eller att hjälpa till vid slingauppvisning/shower.

 

För att klubben skall fungera är det viktigt att alla hjälper till. Alla som har åkare i tränings resp. tävlingsgrupp förväntas ställa upp minst 5 gånger per säsong och hjälpa till med olika arbetsuppgifter. Klubben behöver hjälp med att stå i café, arrangera tävlingar, hålla i shower mm. Detta är också ett roligt sätt att lära sig mer om sporten. Om du redan nu vet att det är något speciellt som du skulle vilja hjälpa till med så hör av dig till någon i styrelsen.

 

Åkare som är 15 år och äldre kan också ställa upp som funktionärer, det är dock fortsatt vårdnadshavares ansvar att se till att ålagda arbetspass bemannas.

 

 

Kan jag betala för att slippa engagera mig?

 

Nej, för att klubbens åkare tex skall kunna anmälas till tävlingar är det ett krav från SKF (Svenska Konståkningsförbundet) att vi som förening också anordnar tävlingar. Kort sagt, om inga tävlingar arrangeras i VFKK så får våra åkare heller inte delta i andra föreningars tävlingar. Föreningen behöver därför att du ger av din tid på våra arrangemang. Det är obligatoriskt att bemanna våra tävlingar. Har man av olika anledningar inte möjlighet att hjälpa till vid ena tävlingen kan man t.ex bemanna två pass på andra tävlingen.

 

Detsamma gäller för interna shower och uppvisningar, inga ideella funktionärer = inga shower. Showerna är viktiga både för klubbens ekonomi och en otroligt viktig del i sammanhållningen i föreningen.

 

Ordnar föreningen med olika försäljningar?

 

Ja det gör vi.

Vilka försäljningar som är aktuella beslutas av styrelsen, en del av försäljningarna är obligatoriska (tex Idrottsrabatten), andra försäljningar är frivilliga. Vi är såklart väldigt tacksamma för all extra hjälp och försäljning som görs, det gör att vi kan hålla nere våra avgifter.

 

Jag har ett barn i VFKK och jag har en fråga. Vem skall jag ringa? 

 

VFKK är en förening med många åkare, vilket innebär många föräldrar och såklart en hel del frågor. För att skapa en bra arbetsmiljö för oss som är ideellt engagerade i klubben önskar vi att alla, i största möjliga mån, mejlar till berörda tränare och/eller styrelsemedlemmar. För kontaktinformation se flikarna Styrelse och Våra tränare.

 

Rör din fråga skridskoskolan kan du maila till kansli@vfkk.se

Vi är som tidigare nämnts en ideell förening och de flesta av oss arbetar därmed på just ideell basis. Som förälder är det därför bra om man kan ha några dagars framförhållning så att personen som är ansvarig för just ditt ärende har lite tid på sig att svara. Vi har som målsättning att alltid svara på alla mejl inom en vecka, oftast går det fortare.

 

Besök också gärna vår hemsida www.vfkk.se med jämna mellanrum för att ta del av aktuell information. Vi försöker att få ut så mycket aktuell information som möjligt via mail varför vi är mycket angelägna om korrekta uppdaterade adressuppgifter

 

Sist, men inte minst - glöm inte att vara en stöttande konståkningsförälder.

Vi rekommenderar att ni läser Svenska Konståkningsförbundets handbok som heter Att vara konståkningsförälder, den kan du läsa här.

 

 
VFKK SCHEMA VT2024
VFKK vaccinerat mot doping!
VFKK SKRIDSKOSKOLA
SCHEMAÄNDRINGAR
NYHETSBREV
SPONSORER
Resultat 2023/2024
VFKK på sociala medier
Samarbetspartner