Anmäl dig till VFKKs skridskoskola HT 2024 här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VFKK - Västra Frölunda Konståkningsklubb
- en av Sveriges större klubbar inom konståkning

 
Aleksandr Snopov

 

Aleksandr kommer ursprungligen från Ryssland där han har en lång bakgrund inom konståkning, både som aktiv åkare men också som tränare. Som åkare har Aleksandr vunnit och fått flera framgångsrika placeringar i Ryssland samt deltagit på nationella mästerskap i Belarus. Efter avslutad karriär som åkare har Aleksandr arbetat som tränare i över 20 år i Ryssland, Finland, Belarus och Sverige, där han jobbar sida vid sida med Aleksander Majorov Senior. Alexandr har en mycket god teknisk kunskap efter alla sina år inom konståkning och arbete med andra framgångsrika tränare. Han har varit tränare för åkare på alla nivåer, från nybörjare till internationell elit. Från Ryssland har Aleksandr utbildningar från Figure skating Youth Sport school samt inom Sports Leadership.  
Josefin Taljegård

Josefin Taljegård är just nu Sveriges främsta konståkerska. Hon har vunnit SM-guld och deltagit vid flera EM och VM, samt OS i Peking 2022. Josefin började själv åka 1998 och

tränarkarriären startades för åtta år sedan. Hon har en gedigen erfarenhet av träning och auskultering för internationella elittränare. Dessa tränare har coachat och koreograferat

program till åkare som gemensamt har över tjugo OS-medaljer.

 

Josefin gillar att träna åkare i teknik när det kommer till hopp och piruetter, men brinner extra mycket för uttryck till musik, skridskoteknik, steg och koreografi. Hon är också en

eftertraktad föreläsare och gästtränare för distrikt och föreningar runt om i landet.

 

Även om Josefins erfarenhet av konståkning är stor och unik strävar hon alltid efter att

utvecklas och i år har hon studerat idrottsnutrition, idrottspsykologi och kommunikation,

samt gått Svenska konståkningsförbundets nuvarande högsta utbildning.

 

Tilda Silverborn

Tilda började med konståkning 2005 och har under sina aktiva år tävlat flera säsonger i elitserien och deltagit på SM. Efter att ha slutat som aktiv åkare har Tilda arbetat som tränare sedan 2019 med åkare från skridskoskolan till Nationella Serien. Tilda har tidigare arbetat i Kungsbacka konståkningsklubb och i Göteborgs Konståkningsakademi. Hon har tränarutbildning 2B. 2021 var Tilda i Vaujany, Frankrike, och auskulterade för världstränarna Florent Amodio och Javier Fernandez. Förutom att arbeta som tränare har Tilda ett stort intresse för koreografi och har koreograferat program till åkare på alla nivåer. Tilda kommer främst att arbeta med klubbens skridskoskola, stjärn- och klubbåkare. Tilda har en kandidatexamen inom Socialt arbete från Göteborgs universitet och studerar nu en ekonomikandidat.

Jenni Honkila

Jenni har tränarutbildning 2B och flertalet koreografi-, isdans-, hopp-, piruett- och stegutbildningar från Finland. Jenni är även utbildad teknisk specialist inom syncro och är en ledamot i Svenska konståkningsförbundets Sportutvecklingskommitté-synkro. 

 

Jenni har bott i Sverige i 10 år och kommer ursprungligen från Helsingfors i Finland. Som aktiv åkare har Jenni tävlat både inom singel, synkro och isdans, vilket gör att hon har en bred kunskapsbas inom konståkning. I Vfkk arbetar Jenni främst med skridskoskolan, stjärn- och klubbåkarna.Stina Geinäs

Stina har tränarutbildning 2B samt har domarutbildning 1 inom singel. Hon har varit en del av Vfkk sedan hon började med konståkning som nioåring. Efter att Stina slutade som aktiv åkare har hon varit kvar i klubben som tränare i flera år med åkare på olika nivåer.  Utöver konståkningen studerar Stina på Chalmers, där hon har en kandidatexamen i maskinteknik och nu läser en master inom produktutveckling. 

Malin Taljegård

Malin är tränare i klubben sedan 2017. M

Malin är Svensk Ungdomsmästarinna och har tagit medalj på USM och JSM. Hon har åkt uppvisningar i Jaca, Nice, Paris och Oberstdorf. Malin har varit i sommarträning för flera världstränare så som Alexei Mishin, Michael Huth, Stannick Jeanette och Peter Grütter. Hon är också utbildad sjukgymnast och arbetar på AktivFysio. Dit kan klubbens alla åkare vända sig med frågor kring skador och förebyggande fysträning. Malin har Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning och har varit tränare på såväl VM som OS och ett flertal ISU tävlidngar.

Maria Taljegård

Maria är tränare i klubben sedan 2017.

Maria har som aktiv tagit fyra medaljer på Svenska och Nordiska mästerskapen. Hon har varit tränare i Svenska konståkningslandslaget 2010–2014 och 2018-nu. Maria har auskulterat för flera världstränare så som Nikolai Morozov, Michael Huth, Stannick Jeanette och Alexei Mishin. Maria har Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning och är landslagstränare och har varit med som tränare på VM, EM och många internationella ISU tävlingar. 

Julia Andersson

Julia har åkt i VFKK sedan hon började åka konståkning när hon var nio år. Har tränarutbildning 1 B och har nyligen också gått en domarutbildning. Har olika åkare från skridskoskolan till B-åkare. 
Hjälper också åkarna att göra sina program.

Förutom att arbeta som tränare går hon just nu en mäklarutbildning i Trollhättan.

 
VFKK SCHEMA VT2024
VFKK vaccinerat mot doping!
VFKK SKRIDSKOSKOLA
SCHEMAÄNDRINGAR
NYHETSBREV
SPONSORER
Resultat 2023/2024
VFKK på sociala medier
Samarbetspartner