Anmäl dig till VFKKs skridskoskola VT 2024 här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VFKK - Västra Frölunda Konståkningsklubb
- en av Sveriges större klubbar inom konståkning

Mathias Andersson 

 

Mathias är vår huvudtränare och jobbar med åkare på alla nivåer. Från skridskoskola till SM-nivå. Mathias är f.d. elitåkare med meriter som sju SM-medaljer varav ett guld (JSM) och silver på SM. Har varit med på The Nordics vid fem tillfällen, där blev brons bästa planering som junior. Är utbildad idrottsmassör, har Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning och grundutbildning domare.

 

 
Maria Bergqvist

Marias ledarskapsfilosofi är ’’Rätt inställning och noggrannhet gör att drömmar uppnås. Jag vill inspirera till en livslång kärlek för konståkning i en sund miljö där alla får synas och höras. Alla ska ha möjlighet att bli sin egen världsmästare."

Utbildning: Svenska konståkningsförbundets högsta utbildning, steg 4 i singel samt steg 1 i syncro. Svenska Olympiska kommitténs head coach-utbildning samt Specialidrottslärarutbildning via SISU. Högskolestudier i pedagogik, psykologi samt idrottsskador.
Hon har som tränare arbetat med konståkning på heltid i snart 30 år med stor erfarenhet av alla nivåer, allt från skridskoskola till världselit och haft glädjen att tillsammans med åkare och förbund fått uppleva landslagsuppdrag, internationella tävlingar samt EM och VM. Egna meriter som åkare är Svensk Juniormästarinna 1981, bronsmedaljör på SM samt deltagit i två juniorvärldsmästerskap. 

 

Malin Taljegård

Malin är tränare i klubben sedan 2017. M

Malin är Svensk Ungdomsmästarinna och har tagit medalj på USM och JSM. Hon har åkt uppvisningar i Jaca, Nice, Paris och Oberstdorf. Malin har varit i sommarträning för flera världstränare så som Alexei Mishin, Michael Huth, Stannick Jeanette och Peter Grütter. Hon är också utbildad sjukgymnast och arbetar på AktivFysio. Dit kan klubbens alla åkare vända sig med frågor kring skador och förebyggande fysträning. Malin har Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning och har varit tränare på såväl VM som OS och ett flertal ISU tävlidngar.

Maria Taljegård

Maria är tränare i klubben sedan 2017.

Maria har som aktiv tagit fyra medaljer på Svenska och Nordiska mästerskapen. Hon har varit tränare i Svenska konståkningslandslaget 2010–2014 och 2018-nu. Maria har auskulterat för flera världstränare så som Nikolai Morozov, Michael Huth, Stannick Jeanette och Alexei Mishin. Maria har Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning och är landslagstränare och har varit med som tränare på VM, EM och många internationella ISU tävlingar. 

Josefin Taljegård

Josefin hjälper till i klubben framförallt som koreograf. Josefin är flerfaldig Svensk och Nordisk ungdomsmästarinna, och tagit medaljer på både SM och NM samt finalplats på JVM. Hon har under många år varit en del av Svenska Konståkningslandslaget och representerat Sverige på VM, EM och OS med en 15 plats som bästa placering på VM. Josefin har varit i sommarträning för flera världstränare såsom Nikolai Morozov, Alexei Mishin, Frank Carroll, Viktor Petrenko, Michael Huth, Stannick Jeanette och Brian Orser.

Stina Geinäs

Stina har åkt i klubben sedan hon började med konståkning, då hon var nio år. Hon har jobbat i klubben i flera år med åkare från olika nivåer. Stina har tränarutbildning 2A samt utbildat sig till domare och har domarkurs 1 inom singel.

 

Utöver konståkningen studerar Stina på Chalmers, där hon har en kandidatexamen i maskinteknik och nu läser en master inom produktutveckling.

 

Julia Andersson

Julia har åkt i VFKK sedan hon började åka konståkning när hon var nio år. Har tränarutbildning 1 B och har nyligen också gått en domarutbildning. Har olika åkare från skridskoskolan till B-åkare. 
Hjälper också åkarna att göra sina program.

Förutom att arbeta som tränare går hon just nu en mäklarutbildning i Trollhättan.

Jennie Honkila

Jenni har tidigare arbetat som tränare i Ytterby Kungälv konståkare inom Synkro och därefter med singelåkning både i Isdala KK samt i Kungsbacka KK. Jenni har tränarutbildning 1B och har tränat åkare från skridskoskolan upp till A-nivå.

 

Jenni kommer från Finland men är bosatt i Sverige sedan 10 år tillbaka.

Jenni har en stor passion och ett stort intresse för konståkning!

 
VFKK SCHEMA VT2024
VFKK vaccinerat mot doping!
VFKK SKRIDSKOSKOLA
SCHEMAÄNDRINGAR
NYHETSBREV
SPONSORER
Resultat 2023/2024
VFKK på sociala medier
Samarbetspartner