Anmäl dig till VFKKs skridskoskola HT 2024 här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VFKK - Västra Frölunda Konståkningsklubb
- en av Sveriges större klubbar inom konståkning

Information om det nya test och tävlingssystemet 2023/2024
2023-08-02 15:47

Inför säsongen 2023/2024 införs av Svenska Konståkningsförbundet ett nytt test och tävlingssystem. 

 

Det är en del nyheter som är bra att känna till, vi har därför sammanställt information från Svenska Konståkningsförbundet som vi rekommenderar er att ta del av här.

Det nya testsystemet som delvis införs till säsongen 2023/2024 innebär att det gamla testsystemet upphör att gälla 31 augusti. Tester på lägre nivå ersätts av en träningsguide där tränarna gör en bedömning av åkarnas kunskapsnivåer. Tester på högre nivå (A-Nivå och uppåt) bedöms av domare på antingen enskilda testtillfällen eller under tävling likt tidigare.

 

Camilla Fredman som är tävlingsansvarig på Svenska Konståkningsförbundet, har tillsammans med Tävlingskommittén arbetat med att ta fram ett nytt tävlingssystem. Hon lyfter framförallt vikten av att tävlingssystemet ska vara flexibelt för att möjliggöra för de aktiva att göra sin resa inom svensk konståkning.

 

- Det nya tävlingssystemet ska i högre grad ge möjligheter till individuell utveckling där fokus ligger på prestation och inte resultat. Det kommer ge en större flexibilitet som ger åkaren möjlighet att anpassa sitt tävlande. Tävlingssystemet ska främja långsiktigt idrottande snarare än kortsiktiga resultat.

 

- Testsystemet har tidigare skapat en större press mot åkarna än vad som är nödvändigt, särskilt bland lägre åldrar. Tester på lägre nivåer kommer nu ersättas med en träningsguide där tränare gör bedömningen av åkarens färdigheter och utifrån det vilken tävlingsnivå som är bäst lämpad för åkaren. Grundtanken är att åkarna ska tävla på den tekniska nivå de behärskar för att på så sätt göra tävlingssituationer mer glädjefull. På högre nivå från ungdomsålder kommer vi ha tester som ligger till grund för kvalificering till nationella serier samt A-tävlingar säsong 2023/2024, säger Sofia Borg, ordförande i Tekniska Kommittén.

 

Nytt testsystem säsongen 2023/2024

 

Riktlinjer för tävlingskategorier

 

Samlad Information Svenska Konståkningsförbundet

 

Här kan du läsa mer om riktlinjer för tävlingsnivå 2023/2024

 

Här kan du se SKFs presentation om det nya test och tävlingssystemet 2023/2024

 
VFKK SCHEMA VT2024
VFKK SKRIDSKOSKOLA
SCHEMAÄNDRINGAR
NYHETSBREV
SPONSORER
Resultat 2023/2024
VFKK på sociala medier
Samarbetspartner